Художникът Радослав Рудачев стартира реалити предаване, в което сбъдва мечтите на деца от Добрич

Ново онлайн арт предаване стартира младият творец от Добрич, носител на сертификат „Добрите примери”, Радослав Рудачев - Руди. В него той сякаш чрез магия сбъдва мечтите на децата, прави живота им по-цветен и шарен като изрисува стаите им с любими герои и изобщо всичко, което малчуганите си пожелаят.

Художникът Радослав Рудачев стартира реалити предаване, в което сбъдва мечтите на деца от Добрич



Той е млад и талантлив, обича да рисува, а талантът му не бива да се подлага под съмнение. Неговият живот е изкуството, изкуството под всякаква форма. Признава, че най-голямата му слабост са бързите мотори, моливът и белият лист. Превръща хобито си в професия и вече си е извоювал реноме на сериозен интериорен дизайнер. Той е Радослав Рудачев. Началото слага още като малко момче, когато не спира да рисува по каквото му падне. На 12-годишна възраст се запалва по рисуването на графити и спреят за рисуване става най голямата му любов.

„Така съм се родил, не съм се запалил от нещо и от някого, от малък рисувам по скицници и лека полека това започна да се усъвършенства в мен. От там нататък се отпуши и ме грабна. Не е нещо, като да съм се запалил от някой, просто си е било в мен. Първото ми сблъскване с истинското изкуство беше на 12 години на една стена в моя квартал, където съм израснал и общо взето там нарисувахме един графит с флакони и това беше първата ми изява”, сподели той. 


Години по-късно идва и проектът „Art Hero”, който се излъчва в канала на Руди във YouTube. „Art Hero” представлява реалити предаване, в което младият художник сбъдва мечтите на деца от Добрич, като изрисува стаите им и прави света им по-цветен. 

„Това е като реалити предаване, в което влизам да рисувам стаите на децата. Правя магия, че я рисувам с едно щракане, а всъщност аз я рисувам няколко дни, пак зависи от сложността на фантазията на детето. Общо взето концепцията е , че детето влиза в стаята си, след като е казало какво иска да нарисувам и види това, което е поискало от мен на стената си, от там нататък да живее с една изрисувана стая и някак си да му е по-шарен живота за напред. Да не е някаква кутийка, в която е влязло и това е стаята му, някак пресъздавам неговия свят на стените. Долу горе мислим с моя оператор, с който за сега сме двамата действащи персонажи, на месец да има по две предавания, като в бъдеще да стигнем до 3-4 предавания”, каза Радослав Рудачев. 

Когато станал баща Руди изрисувал стаята на своите деца, както и оградата на къщата, в която живее. Когато видял радостта в очите им, решил, че може да зарадва и други деца в Добрич с цветни стаи. 

„Идеята дойде от това, че когато станах баща нарисувах на децата си тяхната стая, нарисувах оградата ни вкъщи и видях как им въздействат рисунките, как ги правят по щастливи и свободни, как си живеят в някакъв техен си свят, който ги заобикаля – шарени рисунки, весели, усмихнати. След като ги нарисувах реших да нарисувам и на други деца и да зарадвам и тях. В положението в което се намираме, всекидневните негативни новини, които четем и гледаме по телевизията, реших да зарадвам децата по някакъв начин. Те не са виновни за това, което се случва в момента, но и те го изживяват по някакъв начин и реших просто да направя нещо позитивно и да радвам децата и техните родители”, каза той. 


Преди дни беше излъчен първият епизод на Art Hero, в който две деца получиха мечтаните стаи с изрисувани любими герои на стените. 

„В първия епизод представихме две деца - момиче и момче, едното поиска да нарисувам любимия му Соник, а другото искаше героиня от една съвременна анимация. Общо взето ги нарисувах на една писта, на която се гонят, а зад тях се търкалят големи волейболни топки, защото момичето е волейболистка в "Добруджа". Общо взето нарисувах техните въображения. Децата не си виждат стаята, стоят 5-6 дена без да влизат в нея и когато я видят за първи път изрисувана е много интересно. Реално това е една от причините да се занимавам с изрисуването на стаите, защото реакциите на малките са истински и ме зареждат да продължавам да творя и да ги радвам”, сподели младият художник. 

В първия сезон на реалитито ще бъдат изрисувани 20 стаи, като все още има свободни. Всеки, който желае да се сдобие с цветна и интересна стая, може да се свърже с Руди в неговия фейсбук профил за повече информация как може да участва. 

„Следващите епизоди са още по-интересни. Очаквайте много рисунки и много объркани емоции, цветни емоции в следващите епизоди. Понякога се чувствам като дядо Коледа, но вместо подарък под елхата има рисунка на стената”, разкри Руди. 

Според него децата се нуждаят от щастие, обич и най-вече внимание и той с удоволствие ще помогне на родителите да зарадват децата си и да предизвикат техните искрени усмивки.