Кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров получи почетна грамота и значка „Златен пегас”

С две награди беше отличен кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров по време на тържествата, посветени на Деня на народните будители, в Музея-галерия „Анел” в столицата.

Кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров получи почетна грамота и значка „Златен пегас”

Боян Ангелов – председател на Съюза на българските писатели награди с грамоти за заслуги към българската литература 12 писатели.



С Почетна грамота и значка „Златен пегас”, на Съюза на българските писатели, за принос в съвременната българска литература, беше удостоен и кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров. Той стана носител и на още един приз – специалната награда Грамота „Захарий Стоянов“ за заслуги към отечеството на едноименното издателство, която е учредена през тази година.

Валентин Димитров е първият носител на почетната грамота, като тя му беше връчена от Иван Гранитски. „В нашия герб не случайно е бялата лястовица – символ за по-добро бъдеще. Ние, добруджанци, сме родолюбци и вярваме, че следва по-добро бъдеще за българската литература, за творците, за нашите деца” – заяви в своето благодарствено слово Валентин Димитров.

На събитието официално бяха представени книгата “Марин Дринов” на Боян Ангелов и поредицата “Дълг и чест” с художник Васил Горанов.