Книгата "Личности, които промениха Варна" на Даниела Георгиева с премиера в Добрич

Дългогодишният журналист от Варна Даниела Георгиева ще представи книгата си "Личности, които промениха Варна" в централното фоайе на Регионалната библиотека "Дора Габе" на 17 ноември от 17.30 ч.

Книгата "Личности, които промениха Варна" на Даниела Георгиева с премиера в Добрич

Тя е книга - вдъхновение за всички, които си мислят, че само днес е трудно и невъзможно да се започне проект или да се намери финансиране и направи нещо добро за другите без протекция.



В нея са събрани историите на 28 души, които могат да са пример за нас и мотивацията ни как да действаме и ние днес. Пример да го правим с размах и без колебание, така както тези хора са се справили. Защото светът винаги прави път на една добра идея. Личностите са хора от различни сфери - кметове, архитекти, финансисти, артистични натури. Някои са родени край морето, други само са мечтали за него, идвайки от далеч. Това е нагледен пример как обединени и в съдбовни за страната времена, те носят прогреса в крайморския град и връщат Варна отново в Европа - не само като визия, но и като дух.

Те са скромни и можещи, работливи и действащи. Непримирими с настоящето и с мечта за по-добро бъдеще, в която влагат много хъс. Мечтите са техният двигател. Това е и едно от посланията на книгата - да мечтаем смело и да действаме с размах, да искаме повече и да даваме максимума от себе си според способностите си, за да се случи добрата промяна.