Окръжният съд в Добрич потвърди ефективна присъда за кражба на пари от вендинг машина в Каварна

Подсъдим за кражба на пари от вендинг машина е осъден на 1 година лишаване от свобода при първоначален общ режим на изтърпяване на наказанието.

Окръжният съд в Добрич потвърди ефективна присъда за кражба на пари от вендинг машина в Каварна

Присъдата е постановена от Районния съд в Каварна и беше изцяло потвърдена от състав на Окръжния съд в Добрич. 


20-годишният Е.Й., от Варна, е признат за виновен в това, че на 12 срещу 13 февруари 2019г.,е взел сумата от 95 лв. на монети от вендинг машина, поставена в „Медицински център - Каварна“, като счупил части на машината, за да си осигури достъп до кутията с парите. Младежът извършил деянието при условията на повторност и немаловажен случай, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот. Със същата присъда подсъдимият е оправдан по повдигнатото му обвинение за кражба на 150 лв. от друга вендинг машина в Каварна.

Производството пред Окръжния съд беше образувано по протест на прокуратурата и жалба на защитата на подсъдимия. След проверка на атакувания съдебен акт, Окръжният съд не намери основания за неговата отмяна или изменение и го потвърди изцяло. Анализът на доказателствата, извършен от Районния съд в Каварна, е цялостен и задълбочен и направените изводи са точни, логични и правилни, посочва в решението си въззивният съд.  Окръжният съд  намира за справедливо и определеното на подсъдимия наказание предвид множеството предишни престъпни прояви на младежа, за които е осъждан 12 пъти по дела на различни районни съдилища в страната - Варна, Горна Оряховица, Благоевград и София.

Към определеното му сега наказание от 1 година затвор е присъединено и наказание „обществено порицание“, наложено на подсъдимия с присъди по две водени срещу него дела в Районния съд във Варна. Тъй като деянието, предмет на настоящото дело, е извършено от подсъдимия в изпитателния срок на предходно негово условно осъждане на 3 месеца и 15 дни лишаване от свобода, Каварненският районен съд е привел в изпълнение и това наказание.

Решението, с което Окръжният съд в Добрич потвърждава присъдата, е окончателно.