СУ “Св. Св. Кирил и Методий” в Добрич преминава към обучение в електронна среда

Поради увеличаващия се брой на заболелите учители и ученици, считано от 9 ноември, Средното училище „Св. св. Кирил и Меродий” в Добрич преминава към обучение в електронна среда, научи Добрич Онлайн.

СУ “Св. Св. Кирил и Методий” в Добрич преминава към обучение в електронна среда

Четирима учители от учебното заведене са дали положителен PCR тест за COVID-19, трима са под карантина, съобщи директорът на учебното заведение Тодор Георгиев. Един от преподавателите е приет по спешност в COVID-отделението на добричката болница снощи. Към момента учителите, инфектирани с коронавирус, имат заместници. По думите на Тодор Георгиев ситуацията във връзка с епидемичната обстановка се променя изключително бързо към лошо. Той коментира, че дистанционното обучение се осъществява трудно при най-малките ученици, но към момента то е най-доброто решение. След направено допитване от ръководството на учебното заведение е станало ясно, че 65% от родителите са подкрепили идеята децата им да преминат в дистанционна форма. 



Второкласник е дал положителна проба за COVID-19 на 5 ноември, ученикът е от многодетно семейство, под карантина са поставени и деца от 1 „В”, 3 „Б” и 5 „Д” клас. Дете от 4 „А” клас е карантинирано от 29 октомври до 7 ноември, дете от  5 „Г” клас - от 30 октомври до 8 ноември, а седмокласник от 7 „В” клас – от 2 до 10 ноември. Всички деца от 2 „А”и  „В”  клас -  общо 44 ученици, са поставени под карантина от 4 до 7 ноември по разпореждане на РЗИ – Добрич.