Млад зъболекар избра да работи в Добрич, за да постигне мечтите си в родния град

Младият зъболекар д-р Симеон Тодоров е едно от най-новите попълнения в списъка със стоматолози в Добрич.

Млад зъболекар избра да работи в Добрич, за да постигне мечтите си в родния град

26-годишният дентален лекар избра да работи в Добрич, за да постигне мечтите си в родния град. Учи в Езиковата гимназия „Гео Милев“, след което завършва висшето си образование в Медицинския университет във Варна. За кратко време работи в крайморския град, но не след дълго избира да се върне в Добрич, където да развива дейността си. Признава, че още от малък мечтае да стане лекар. Дилемата е била между медицината и стоматологията и накрая избира денталната медицина. Целта на д-р Тодоров е като млад специалист да въведе в своята практика модерни технологии и материали. 



„След като натрупах стаж и опит реших, че е време да следвам мечтите си и да развивам собствена практика. След дълга подготовка кабинетът ми от няколко седмици е факт, за което много се радвам. Всички виждаме как в болницата в Добрич не достигат лекари. Същата е ситуацията и с лекарите по дентална медицина. Надявам се и други млади хора да последват моя пример. Градът се нуждае от млади специалисти“, споделя за Добрич Онлайн д-р Симеон Тодоров. 


Младият специалист призовава хората освен поддържане на добра устна хигиена, редовно да посещават стоматолог профилактично. Целта е ранното диагностициране на заболявания в устната кухина, ако има такива. Своевременното им лечение позволява то да бъде с по-щадящи методи, което е по-добре както от клинична, така и от финансова гледна точка за пациентите. Д-р Симеон Тодоров подчертава, че профилактичните прегледи при децата също са от изключително значение. 

„При децата прегледите преминават и под формата на игра, за да може да свикнат с мисълта, че трябва да се ходи на зъболекар. Родителите трябва да говорят на децата си положително за зъболекарите. В никакъв случай не трябва да споделят за техен негативен опит, който са имали, като болка или страх. До голяма степен поведението на детето при зъболекаря зависи от това какво е чуло у дома“, смята д-р Тодоров. 

Надеждата на д-р Тодоров е повече пациенти да се доверят на младите лекари, защото именно те са бъдещето.