Каварненската писателка Керанка Далакманска с отличие от Сдружение „Литературно общество“ - Варна

Каварненската писателка и журналистка – Керанка Далакманска, получи почетна грамота от Сдружение „Литературно общество“ – Варна, на специална церемония в морската столица.

Каварненската писателка Керанка Далакманска с отличие от Сдружение „Литературно общество“ - Варна

Отличието й е за подкрепа в развитието на сдружението от създаването му през 2008 г. до сега, както и за активната творческа и организационна дейност при списването на националния вестник за литература, изкуство и общество - „Литература и общество“. Тя бе връчена от председателя на сдружението - Станислав Пенев, който е и съпредседател на Асоциация на европейските писатели и автори от други континенти.


Много сме благодарни на Керанка Далакманска. Тя ни оказа изключителна подкрепа не само с издаването на вестника на сдружението, но и помогна много за осъществяването на контакти с автори от Румъния. Тя – както виждате, е единственият награден автор извън тези от Варна, коментира Станислав Пенев.

Председателят на сдружението и съпредседател на асоциацията изказа специална благодарност на Община Варна за подкрепата в дейността на сдружението.

На тържествената церемония присъства и зам.-кметът на Варна – Коста Базитов, който поздрави творците.

Председателят на Съюза на независимите български писатели – акад. Марин Кадиев, връчи лично членската карта на каварненската поетеса.

В момента имаме 187 заявления за членство от български автори, пишещи на български или желаещи да бъдат преведени на майчиния ни език чужденци. Те са от над 40 държави от целия свят – от Нова Зеландия до Испания, съобщи Станислав Пенев като припомни, че много от независимите писатели членуват в асоциацията.

През тази година вестникът на Сдружение „Литература и общество“ издаде 3 броя, които са ценни с подбраните авторски текстове. В следващият ще намерят място творби на чуждестранни автори. През тази година асоциацията издаде „Антология 21 век – 2019 и 2020 г.“, в която са подбрани тестове и стихове на задгранични писатели, съобщи Станислав Пенев.