Първокласничка от СУ "П. Р. Славейков" представи самостоятелна изложба по повод 110-годишния юбилей на училището

Първокласничка от СУ "П. Р. Славейков" представи самостоятелна изложба по повод 110-годишния юбилей на училището
Божидара Георгиева от 1 д клас подреди самостоятелна изложба в навечерието на патронния празник и 110-годишния юбилей от създаването на училище „Петко Рачов Славейков“.

Платната се намират във фоайето на първия етаж и събират възхитителните погледи на малки и големи Славейковци. Изгрев и залез, лято и море, кон, лъв и принцеси – това е само малка част от разнообразното творчество, което показва малката Божидара. Тя е само на 7 години, има много добра ръка и невероятен талант, казва за нея г-н Велин Николов, преподавател по Изобразително изкуство в прогимназиален и гимназиален етап, помогнал на Божидара при реденето на картините.


„Благодарим ти, Божидара, за прекрасната изложба! Благодарим ти за красотата, за топлите усмивки, които предизвикват твоите творби! Благодарим ти, мило дете! Желаем ти здраве и още много красота, която ти със сигурност ще ни дариш!“. Това написаха нейните съученици от 1 д клас.


Припомняме, че в края на септември Божидара Георгиева от СУ „Петко Рачов Славейков“ – Добрич, бе класирана на първо място в конкурса за детска рисунка на тема „Моята лятна ваканция - море или планина“, организирана от Басейнова дирекция "Черноморски район". Журито присъди наградата на Божидара в групата на най-малките – от 4 до 7-годишна възраст.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+