Фермерският пазар в Балчик се завръща

От утре, 20 ноември, жителите и гостите на Балчик отново ще имат възможността да пазаруват от сергиите на фермерския пазар, който ще бъде разположен на едно от удобните за града места - супермаркет Аквилон.

Фермерският пазар в Балчик се завръща

Работното време за първия фермерски пазар от есенно-зимния период ще бъде от 14 до 18 часа. За следващите,  то може да бъде променено, ако е необходимо, съобщават организаторите - Кооперация Хранкооп, в партньорство със супермаркет Аквилон и Община Балчик.



„За чиста храна“ е девизът на малките производители, които ще посрещат лично своите потребители. След отличното представяне на фермерите през летния сезон и констатирания интерес от страна на клиентите, е взето решение изложенията на занаятчиите да продължи, докато условията го позволяват. Засега, то ще се провежда веднъж или два пъти в месеца. 

Гостите на фермерския пазар ще могат да се възползват от разнообразие от сезонни плодове и зеленчуци, мед и пчелни продукти, мляко и млечни продукти, сладка и конфитюри, сокове и сиропи, ядки и сушени плодове, плодови вина, ръчно изработена керамика и други занаятчийски изделия от естествени материали.