АПИ: Слагайте зимните гуми и карайте внимателно!

АПИ: Слагайте зимните гуми и карайте внимателно!
За влошаване на метеорологичните условия утре, предупреждават от Агенцията пътна инфраструктура. Възможни са заледявания и превалявания от сняг в Предбалкана и проходите, както и слаби валежи в Западна България

Шофьорите, на които им предстои пътуване в следващите дни да тръгват с автомобили с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри, предупреждават от агенцията. Областните пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и ще предприемат обработка на настилките в участъците, където се налага.


В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще участват около 3000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпръскване на пясък и т. н. По опорните пунктове има инертни материали - сол, пясък, калциев двухлорид за обработка на настилките, като доставките за зимен сезон 2020/2021 продължават, информират от АПИ.


Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+