Дарение от швейцарско дружество за Ковид отделението в добричката болница

По линия на дарителска акция на Сдружение „Солидарност Швейцария- Източна Европа бяха доставени 30 електрически легла, 1 специално легло за интензивна грижа с дикубитален матрак, 20 нощни шкафчета, 30 матрака, 3 легла за преглед и масаж, много столове за посетители, инвалидни и тоалетни столове, стойки за инфузия

Дарение от швейцарско дружество за Ковид отделението в добричката болница

До благородната доставка се стига, след като местната болница се обръща с молба за помощ към швейцарското дружество, в която се подчертава липсата на болнични легла за Ковид отделението. Цялото оборудване ще продължи да се използва и след Ковид кризата в отделението за инфекциозно болни пациенти, информира ръководството на МБАЛ-Добрич. 


Дареното е безвъзмездно от болници и старчески домове от Швейцария, а транспортните разходи се поемат от дружеството. Сдружение „Солидарност Швейцария- Източна Европа е основано през 2005 год. и работи в цяла България, като през последните години, доставките са в полза на болници и старчески домове в много български градове.  

Сдружението има 33  членове – активни и пенсионирани лекари, фермери, занаятчии, мениджъри на фирми, учители, полицаи и други, както и многобройни спонсори.