Регионалният исторически музей в Добрич ще проведе онлайн ученическа конференция

Въпреки усложнената обстановка в страната Регионалният исторически музей – Добрич ще реализира поредната си проява, свързана с двете значими годишнини – 80 години от подписването на Крайовския договор и 140 години от рождението на Йордан Йовков.

Регионалният исторически музей в Добрич ще проведе онлайн ученическа конференция

Националната ученическа конференция „80 години от възвръщането на Йовкова Добруджа към майка България“ ще се проведе дистанционно. Тя ще бъде открита на 28 ноември (събота), в 10 часа. Проявата е под патронажа на г-н Красимир Каракачанов – министър на отбраната на Република България.


В конференцията участват ученици от гимназиална училищна степен (8. – 12. клас) – самостоятелно или в екип, с научен доклад, съобщение или мултимедийна презентация. Постъпиха 15 доклада и презентации на гимназисти от гр. Добрич, гр. Генерал Тошево, гр. Тервел, гр. Варна и гр. Джебел.По тях са работили 28 ученици и цял един клас: 9. А клас от ФСГ „Васил Левски“ – Добрич. Научните разработки са били консултирани от 10 преподаватели. Предвижда се електронна публикация на материалите и издаване на сертификати за участие в конференцията.

Модератори на научния форум ще бъдат: Радослав Симеонов – главен експерт в Дирекция „Социална политика и политика по военно-патриотичното възпитание“ към Министерството на отбраната; доц. д-р Цветолин Недков и д-р Кремена Митева – главни уредници в Регионален исторически музей – Добрич. Желаещите да проследят събитието, могат да го направят на платформата за видеоконференции на „Наследство БГ“.