Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Седмичен обзор на новините за периода от 23 до 27 ноември

Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Здравният министър издаде заповед с нови мерки срещу разпространението на COVID-19, които влязоха в сила от снощи. 



Детска градина №10 „Слънчице“ ще поеме грижата за децата на добричките лекари и медицински лица на първа линия в борбата с коронавируса. 

Община Добричка ще подаде проектно предложение за развиване на туристически продукт, което придвижда реновиране на Каралезката чешма и създаване на музейна екпозиция в читалището в с. Стефан Караджа. 

3000 предпазни маски и 50 шлема от дарението на Хипермаркет „Практикер“ ще получи МБАЛ – Добрич. 

Продължават ремонтните дейности на бул. „Добричка епопея".

Започна изпълнението на проект „Рехабилитация на част от водопроводната мрежа на с. Спасово, с. Кардам и с. Люляково, Община Генерал Тошево“ по Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г. 

Министерският съвет прие Решение за удължаване срока на обявената епидемична обстановка, считано от 1 декември 2020 г. до 31 януари 2021 г. 

Ученици от 7 „А” клас в ПМГ „Иван Вазов” дариха дезинфектанти и лични предпазни средства на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. 

Ремонтират концертната зала „Добрич” по проект 

Общинският съвет на Добрич даде съгласие за закупуване на дълготраен материален актив за Диагностично консултативния център – I в Добрич. Става въпрос за медицинско оборудване, което ще подпомогне лечебното заведение в борбата с COVID – 19. 

Управителят на общинската многопрофилна болница в Каварна д-р Християн Зафиров подаде оставка