Съветниците от МК ГЕРБ(СДС) предлагат мерки в помощ на затворения малък и среден бизнес в Добрич

Съветниците от МК ГЕРБ(СДС) предлагат мерки в помощ на затворения малък и среден бизнес в Добрич
Снимката е илюстративна
Таксите за сезонните тераси към заведенията за хранене да не се заплащат, а търговците и юридическите лица с нестопанска цел да бъдат освободени от наеми по време на локдауна. Това са част от мерките в помощ на затворения заради пандемията малък и среден бизнес, за които настояват общинските съветници от групата на МК ГЕРБ(СДС) в Добрич.

В края на тази седмица те са изпратили предложение до кмета на Добрич Йордан Йорданов, който е председател на създадената през март Временна комисия към ОбС. Нейната задача е да разработва икономически мерки в помощ на малкия и среден бизнес на територията на община Добрич. 


Съветниците от ГЕРБ(СДС) предлагат да бъде изменена Наредбата за местни данъци и такси, като бъде вписан текст, че "Не се заплаща такса за ползване на сезонни тераси към заведения за хранене и развлечения на територията на Община гр. Добрич, за периода на извънредното положение и за периода от 28.11.2020 г. до 21.12.2020 г.". За същия период търговците и юридическите лица с нестопанска цел – наематели на общински обекти, чиято дейност е преустановена със заповедта на здравния министър,  да бъдат освободени от дължимите наеми. „За да стане всичко това обаче, кметът трябва да свика нарочно заседание на Временната комисия, което да бъде насрочено преди заседанието на Председателския съвет на 1 декември”, обясняват общинските съветници. 


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+