Певците на Младежкия център в Добрич с нова песен

Екипът на Общинския младежки център в Добрич реализира инициативата „Напиши песен за Коледа“, съобщават от културната институция.

Певците на Младежкия център в Добрич с нова песен

Проявата се организира за трети път. В тазгодишното издание младите поп изпълнители на Студио „Сарандев“ са имали задача да композират мелодия по зададен текст за коледна песен. От постъпилите 9 предложения, след направено допитване до 60 човека, е била избрана мелодията, получила най-много гласове. Неин автор е талантливата Димитрина Германова. 



Новата песен ще се казва „Обичам Коледа“ и чрез нея певците на Студио „Сарандев“ се надяват да създадат у всеки, който я чуе, усещане за топлота, любов и надеждата – нещата, които носи на света празника Рождество Христово.

В предходните две издания на инициативата „Напиши песен за Коледа“, осъществени през 2016 и 2018 г., са били създадени песните „Коледно вълшебство сътвори“ и „Нека заедно стоплим света“,  изцяло продукт на млади автори. Благодарение на партньорството и подкрепата от страна на местни медии и двете песни имат своите клипове, които могат да се видят в YouTube.