Възрастни и самотни хора от община Добричка ще получат картички и украса, изработени от деца в конкурс

Три конкурса дадоха шанс за изява на децата от община Добричка.

Възрастни и самотни хора от община Добричка ще получат картички и украса, изработени от деца в конкурс

Те са инициирани от Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни в рамките на кампанията „Не на насилието и агресията“.


Творческите прояви са конкурс за ученическо есе „Подай ръка – подари усмивка“ - за ученици от седми до десети клас, конкурс за рисунка “Подай ръка – подари усмивка“ - за ученици от първи до седми клас, разделени в две възрастови групи, конкурс за коледна картичка или украса „Весела Коледа за всички“. Всички картички и украси ще бъдат подарени на възрастни, самотни и болни хора в община Добричка. Те ще ги получат в навечерието на Бъдни вечер и Рождество Христово чрез социалния патронаж в селата.


В конкурсите взеха участие 230 ученици от девет училища и от читалището в село Паскалево. Предстои комисия да извърши класирането на участниците, съгласно критериите, залегнали в регламентите за участие. 

Отличените ще получат предметни награди от кмета на Община Добричка Соня Георгиева. За всички участници в конкурсите са предвидени коледни торбички.