Седем лекари и девет учители са дали положителни проби за COVID-19 в област Добрич през последната седмица

Седем лекари и девет учители са дали положителни проби за COVID-19 в област Добрич през последната седмица
Според последните обобщени данни 14-дневната заболяемост към 29 ноември на територията на област Добрич е 474,4 на 100 000 жители, съобщава директорът на Регионална здравна инспекция и секретар на Областния координационен щаб към Областния съвет по здравеопазване д-р Светла Ангелова.

За периода от 23 до 29 ноември в областта са регистрани общо 318 случая на COVID-19, обобщават от Здравната инспекция като допълват, че от тях 22 са при медицински персонал – 7 лекари, 7 медицински сестри, 6 санитари и двама души друг персонал. 9 случая от общата бройка 318, са при педагогидечсик персонал – 9 учители, както и двама помощник-възпитатели и един ученик. За изминалата седмица под карантина са били поставени деца и персонал от две групи в детска градина "Знаме на мира” в Балчик, деца и персонал от една група в детски градини № 7 и № 27 в Добрич, децата от една група в детска ясла № 5 в Добрич, ученици от една паралелка от ОУ "Хр. Ботев” и ОУ “Хан Аспарух” в Добрич и ученици от 7 клас в ЧСУ "Леонардо да Винчи”в град Добрич. За отминалата седмица РЗИ е издала предписания на Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост в с. Българево, община Каварна и Дом за стари хора в гр. Балчик.


За този период общият брой на изследвани с RT – PCR тестове за COVID-19 лица в областта в лаборатории в страната е 416. Общият брой на карантинираните лица за областта за същия период е 437 души. От потвърдените 318 случая през отминалата седмица, 61 са хоспитализирани, от тях 7 в Отделение по анестезия и интензивно лечение.


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+