Кметът на община Каварна с благодарност от НСОРБ за предложенията й от документ за развитието на България

Кметът на община Каварна Елена Балтаджиева получи благодарствено писмо от Националното сдружение на общините в Република България.

Кметът на община Каварна с благодарност от НСОРБ за предложенията й от документ за развитието на България

То e във връзка с креативните й предложения, включени в Плана за възстановяване и устойчивост на България. Документът е подписан от изпълнителния директор на сдружението – Силвия Георгиева.



„От името на НСОРБ, Ви благодарим за предоставените предложения, формулирани от община Каварна, за включване на важни инвестиции, в становището ни по проекта на Плана за възстановяване и устойчивост на Република България. На база предложенията Ви, както и на такива от други общини, Управителният съвет на НСОРБ, прие на 27 ноември официалната позиция на Сдружението по проекта на Плана“, се казва в благодарственото писмо.

В него се допълва, че в становището, което е представено на вицепремиера Томислав Дончев, са включени и предложенията на община Каварна.

„Чрез Вас бихме искали да поздравим екипа на община Каварна за несъмнено иновативните, резонни и подходящи за реализиране по Плана предложения за нови проекти и инвестиции, които ни предоставихте“, се посочва още в писмото.

Проектът за стратегическия документ – План за възстановяване и устойчивост на България, беше представен от вицепремиера Томислав Дончев в края на октомври. Кметът Елена Балтаджиева участва в поредица от публични дискусии относно посоката за развитие на държавата.