Стартира процедура за разпределяне на квоти и улов на калкан за 2021 г.

Започнато е производство по издаване на Общ административен акт за условията и реда за разпределяне на квоти и улов на калкан за 2021 година, съобщиха от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА).

Стартира процедура за разпределяне на квоти и улов на калкан за 2021 г.

Заинтересованите страни може да участват в производството чрез писмени предложения и възражения. Те могат да бъдат представени в едномесечен срок от датата на публикуване на уведомителното писмо на адреса на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури в град Бургас ул. „Княз Батенберг“ № 1 или на електронна поща office@iara.government.bg



Част от условията за улов на калкан за 2021 година са определени както следва:

Количество в размер на един тон от квотата за улов на калкан на Република България за приспадане на уловете реализирани в нарушение на правилата за отговорен риболов

Останалото количество от квотата за улов на калкан на Република България да се разпредели и между организациите признати по реда на член 10 или член 10в от ЗРА и лицат,а които не членуват в организации, признати по реда на член 10 или член 10в от ЗРА. 

Пълният текст за откриване на производство по издаване на Общ административен акт за условията и реда за разпределяне на квоти и улов на калкан за 2021 година може да откриете ТУК.