Грейнаха светлините на коледната елха в Добрич (ВИДЕО)

В централната част на Добрич грейнаха светлините на коледната елха. Те бяха запалени от кмета на общината Йордан Йорданов.

Грейнаха светлините на коледната елха в Добрич (ВИДЕО)

Поради противоепидемичните мерки, въведени в страната, празнична програма нямаше, но това не попречи на добричлии да се заредят с коледно настроение и приятни емоции. 




„Искам да апелирам всички посетители около коледната елха, когато се снимат да спазват всички противоепидемични мерки, да носят маски и да имат отстояние помежду си. Елхата ще бъде включена всеки ден, така че всеки ще може да се снима с децата си и да даде положителен привкус на предстоящите празници. За нас това също е ново, но се налагат адекватни мерки, за да можем адекватно да се борим с вируса”, заяви кметът на Добрич Йордан Йорданов. Той пожела на всички да бъдат здрави, много силни и да вярват, че ще успеем да преборим тази пандемия, след което символично запали светлините на коледното дръвче. 


Вече пета година, символът на Коледа е жива елха, висока 12 метра, която блесна с над 4000 хиляди разноцветни лампички, украшения и сребърни гирлянди. Светещи триизмерни шейна и елен, както и снежен човек отново радват малчуганите и допринасят за коледната атмосфера. 

На събитието присъства и председателя на Общинския съвет на Добрич Мая Димитрова. „Пожеланието ми за Коледа е преди всичко всички да бъдат здрави, всички да бъдем здрави, да посрещнем една по-здрава и по-успешна година. Нещата да влязат в нормалния си ритъм, децата да се върнат в училище, родителите да бъдат на работа. Нека да е по-здрава и по-успешна година”, сподели тя.

Красивата коледна елха ще радва добричлии до края на празниците.