Млада жена от Каварна изработва красиви украшения и венци за Коледа

Славена Ставрева е от град Каварна. В момента е студентка в Икономическия университет във Варна, специалност „Дигитални медии и пиар”. В свободното си време тя изработва красиви украшения за различни поводи.

Млада жена от Каварна изработва красиви украшения и венци за Коледа

В навечерието на коледните и новогодишните празници се е заела с правенето на красиви коледни венци и топки за елха с послания.


Представете се с няколко думи за нашите читатели. 

Казвам се Славена и съм от град Каварна, в момента живея във Варна, студент съм в Икономическия университет, изучавам дигитални медии и пиар. Сферата, в която искам да се развивам в бъдеще, е рекламата, маркетинга и най-вече пиара. Доста ме влече това, което уча, интересно е, научавам много интересни неща. В свободното си време се занимавам с декупаж, правенето на коледни венци, украси и други. 

Как започнахте да се занимавате с изкуство?

Честно казано с декупажа започнах да се занимавам още като бях в училище, една от учителките ни по рисуване ни беше дала задача да направим една дъска, чиния или бутилка с тази техника. Моята кръстница се занимава с това и благодарение на нея продължавам да се развивам. Имам много още да уча, но постоянно се допитвам за нея за съвети, да ми каже как е по-добре и откъде да купувам материали най-вече. В момента купувам разни ненужни неща и тя е човекът, който балансира нещата и ми дава ценни съвети, за което безкрайно й благодаря.

Трудно ли е изработването на творбите?

Не е трудно, въпросът е да ти идва отвътре, няма някакви специални правила, по които да се правят, просто имам огромно желание. С много любов го правя, факт е, че едно към едно еднакви неща много рядко успявам да направя.  Всяко е индивидуално и красиво само по себе си. Въпросът е да имаш желание, мен лично ме успокоява, харесва ми, приятно е, особено като видя усмивката на човека, за когото го правя. Вече направих един подарък за много специален за мен човек и емоцията, която беше когато го получи, беше уникална. Това ме мотивира повече. 

Откъде черпите вдъхновение?

Сега сме в една такава ситуация, която предразполага към стоене на компютъра и сърфиране в интернет и както се казва крада занаят, като видя от някъде някакви красоти. За мен Коледа е един от най-хубавите празници, най-топлия, най-истинския и с огромно желание го правя, защото ми е приятно.

Имате ли вече поръчки и какви са предпочитанията на хората?

Семейният кръг около мен ми дава най-често поле за изява. През лятото ми поръчваха най-често бутилки за рожденици. За Коледа имам поръчани венци и персонални топки за елха, които са с пожелание или титли като „Най-добра майка, баща”. Все още съм в самото начало и имам много какво да уча.

Какви материали и техники използвате?

Материалите, които използвам, са акрилни бои, изкуствен сняг, който може да бъде открит в почти във всички магазини, коледните топки са готови, използвам  брокати, защото какво е Коледа без блясък и шишарки, събрани от гората. С естествени материали също се получават много красиви неща. Аз по принцип съм човек, който обича да експериментира, но в момента залагам повече на традиционното. Смятам, че с времето, когато добия повече опит и изляза от зоната си комфорт, ще бъде и по-интересно това, което правя. Сега залагам на сигурното, за да мога да науча до последния детайл най-важното. 

Къде можем да разгледаме украшенията и да си поръчаме?

Имам си страничка във фейсбук, която се казва HobbyCraft.bg, в която доста често споделям нещата, които изработвам. Чрез нея човек може да се свърже с мен, да ми пише и с най-голямо удоволствие да помогна да зарадва някого. Мотото ми е „Ще се радвам да бъда част от това, да зарадвате любим човек с персонален подарък, изработен с техника декупаж, по ваш дизайн!”