Децата от Общинския комплекс в Каварна подариха коледни картички на медици и фармацевти

Децата от Общинския комплекс в Каварна подариха коледни картички на медици и фармацевти
Възпитаниците на Общинския детски комплекс в Каварна поздравиха с предстоящите коледни и новогодишни празници медиците и фармацевтите в града.

Ръчно изработените картички – дело на децата от школата по "Изобразително изкуство", са доставени до Филиала за спешна медицинска помощ и аптеките от учениците – членове на клуб „Журналист“ в ОДК.


„И тази година не пропуснахме да подарим усмивки  за Коледа. С посланията вкартичките изразихме своята признателност към тях . Пожелахме им светли празници и прекрасна Нова 2021 година“, сподели Светослава Янкова – член на клуб „Журналист“ в ОДК.


„С този малък жест искаме да покажем, че не са нужни много средства, за да усмихнем някого, да дарим вяра и надежда“, допълни младата авторка.


„Световната пандемия от COVID-19 и наложените мерки за безопасност ограничиха възможностите ни за благотворителност, но не и желанието ни да бъдем полезни и позитивни. И решихме да благодарим. Има много хора, които заслужават похвала за техния труд. Ние избрахме да изразим своята признателност на част от работещите на първа линия в ковид-обстановката - тези, които ежедневно излагат на риск здравето и живота си, за да сме здрави и спокойни ние“, споделя Светослава Янкова мотивите за инициативата на децата.


Традиционно възпитаниците на клуб „Журналист“ организират различни акции за Рождество Христово. През 2017 г. зарадваха самотни възрастни хора с домашно приготвени лакомства. През 2018-а направиха парти за приятели си от бившето помощно училище. А миналата година организираха мащабна благотворителна кампания за събиране на дрехи и обувки, за ученици от ОУ "Св.св.Кирил и Методий" в с. Белгун.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+