„Добруджа“ падна , треньорът напусна

Добричлии отстъпиха с 0:2 пред „Септември“ /Симитли/ на финала на есенния дял

„Добруджа“ падна , треньорът напусна

Футболистите на „Добруджа“ загубиха последния си мач от есенния дял на първенството във Втора лига. В среща от XVII кръг „жълто-зелените“ загубиха с 0:2 от „Септември“ /Симитли/ на стадион „Дружба“. След последния съдийски сигнал главният мениджър и старши треньор на добруджанци Светослав Петров обяви, че напуска заради организационните и финансови неуредици в клуба. Наставникът оставя мъжкия отбор на 11-а позиция във временното класиране на втория ешелон с актив от 16 точки. Дори в отсъствието на двама основни бранители в лицето на Иво Вихренов и Дони Дончев, домакините не отстъпваха на своя съперник, като до 80-ата минута контролираха събитията на тежкия и разкалян терен.


Ключовото и най-чисто положение за откриване на резултата пред добричлии бе сътворено в 69-ата мин., в която Илиян Капитанов нацели страничния стълб. Гостите от Югозападна България търпеливо изчакаха своя шанс, за да нанесат решителен удар в 80-ата мин. след контраатака. Бързоногият Илия Карапетров получи извеждащ пас в зоната на десния фланг, напредна към нак. поле и с плътен шут опъна мрежата зад Иван Василев за 0:1. В желанието си поне да изравнят „жълто-зелените“ се оголиха в защита и в 90-ата мин. по идентичен начин „Септември“ поведе. Точен за 0:2 бе Здравко Карадачки, подпечетал успеха, а с това и донесъл трите точки за своя тим.       
„Добруджа“ игра в състав: Ив. Василев, Ив. Цачев, С. Митев, Ах. Адемов, Цв. Радев, Як. Идризов /80 - Д. Филипов/, Ил. Капитанов, Цв. Илиев /64 - Ер. Карадайъ/, Ер. Почански, Хр. Казаков, Д. Кадир.