Да бъдем промяната, която искаме да виждаме, призовават от фондация в Добрич

Да бъдем промяната, която искаме да виждаме, и да се научим да общуваме пълноценно с околните – това са основните цели на една от май-младите фондации в Добрич „Мирен свят“.

Да бъдем промяната, която искаме да виждаме, призовават от фондация в Добрич

Според екипа на организацията в днешно време се наблюдава тенденция, в която общуването на съвременния човек е в криза. Поради тази причина от фондацията организират семинари, насочени към подобряване на личностното развитие. Заложените теми са свързани с тезата, че хората трябва да бъдат промяната, която искат да видят, сподели за Добрич Онлайн председателят Богомил Господинов. Фондацията е създадена от съмишленици, мотивирани да помагат на други хора да постигнат положителна промяна. 



„Имаме академия „Мирен свят“, в която основната заложена тема е съзнателният живот. Смея да твърдя, че повечето хора мислят, че животът им не зависи от тях, а от обстоятелства, сред които например това, че са родени в България. Фондацията ни е насочена точно към това – да обучаваме хората, че животът им зависи изцяло от тях“, коментира Богомил Господинов. 

Според него се наблюдава и тенденция, в която общуването на съвременния човек е в криза. 

„Много си личи, че общуването ни липсва. Трябва да започнем да виждаме съседите си, да поговорим с тях, просто ей така. Всички имаме еднакви ситуации и проблеми, както казват хората. Но аз бих предпочел да кажа ситуация, в която съм попаднал и искам да я променя. Трансформацията започва от нас. Ако искам нещо да променя, не мога да отида и да променя човека, променям себе си. Така чрез вътрешната ми промяна  и средата се изменя“, смята той.

Фондацията организира и редица други дейности, подходящи за деца и възрастни. Богомил Господинов посочи, че в най-скоро време ще бъде обявено и откриването на солна стая. Тя ще може да бъде посещавана и от хората, които не са част от сдружението след отмяна на противоепидемичните мерки.

Фондацията има на разположение и зали, които могат да бъдат наемани за различни събития на символична цена. „Имаме зали, от които хората могат да се възползват. Наемите са символични, колкото да заплатим разходите за консумативи. В залите могат да се организират събития“, каза председателят на „Мирен свят“.

Сградата на фондацията се намира срещу Диагностично-консултативния център II. В заключение Богомил Господинов посочи, че сдружението тепърва ще развива потенциала си. По думите му към момента противоепидемичните мерки заради Ковид-19 ограничават реализирането на идеите от страна на фондацията.