С шест шампиони на България по карате завършва годината за КБС „Калиакра” в Каварна

2020 година беше трудна за много хора. Едни от най-потърпевшите от затягането на противоепидемичните мерки и затварянето бяха школите по изкуства и спорт.

С шест шампиони на България по карате завършва годината за КБС „Калиакра” в Каварна

Каква година изпраща клубът по бойни спортове „Калиакра” в Каварна ни споделя треньорът сенсей Ариф Арифов. Според него трудна е думата, която най-добре описва отминаващата година. 



Сенсей Арифов определя 2020-а и като година на бездействието. 

„Тъкмо бяхме готови за пролетния дял от спортния календар, когато ни забраниха да спортуваме. Лятото до някъде компенсирахме със загубите и точно започнаха турнирите от есенния дял на календара, отново ни спряха. В крайна сметка участвахме само на 4 турнира, от които обаче спечелихме близо 70 медала”, сподели той. 

Въпреки сложната обстановка за първи път в историята си клубът има шест шампиона на България. Те са Иванина Димитрова, Габриела Дончева, Кристияна Панайотова, Дамиан Янев, Яна Якимова и отборът по ката - Симона Атанасова, Кристияна Панайотова и Габриела Дончева. 

„Това наистина е много голям успех за нашия клуб и е показателно, че в града има условия за спорт”, категоричен беше сенсей Арифов. 

За 2021 година той пожелава на своите възпитаници да са здрави, защото за един спортист здравето е най-важно. 

„Има ли го здравето каквото се иска от нас като спортисти можем да го постигнем, защото през годините се е доказало, че ние вървим в правилна посока. Постиженията ни са показателни, развитието на децата е в правилна посока. Те стават едни много добри хора, нямаме лоши оценки в училище и лошо поведение. Здравето ако го имаме, всичко ще бъде наред”, каза в заключение сенсей Ариф Арифов.