18 години затвор за мъж, убил родната си майка

Апелативният съд във Варна е потвърдил присъдата на мъж от тервелското село Орляк, подсъдим за убийството на майка си, съобщават от пресцентъра на съдебната институция.

18 години затвор за мъж, убил родната си майка

Гюрсел Т. живеел заедно с майка си в добричкото село Орляк, но отношенията им не били добри. Синът често злоупотребявал с алкохол, след което се случвало да бие пострадалата. На 4 декември 2017 г. отново възникнал скандал. Вечерта мъжът нанесъл множество удари с различни предмети на 75-годишната си майка, след което си легнал. Жената починала. Съдебно-медицинска експертиза е установила, че причината за смъртта на Фатме Д. е мозъчен кръвоизлив. Подсъдимият е направил самопризнания.  51-годишният мъж не отрича, че е нанесъл побой на майка си, но твърди, че не е искал да я умъртви. Макар да е бил повлиян от значително количество алкохол, Гюрсел е разбирал значението на постъпките си и е могъл да ги ръководи.



Гюрсел Т. е осъден да лежи в затвора 18 години от Окръжния съд в Добрич, като след обжалване присъдата е потвърдена и от Варненския апелативен съд. 

Решението може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.