64% е заетостта на болничните легла за пациенти с COVID-19 в област Добрич

Ситуацията в страната към днешна дата е следната - излекуваните за последната седмица са 18 907.

64% е заетостта на болничните легла за пациенти с COVID-19 в област Добрич

Заетостта на болничните легла на национално ниво за неусложнени пациенти е 52%, като прави впечатление увеличение в следните области: Шумен (76%), Бургас (70%), Търговище (68%), Варна (67%), Русе (66%), Ямбол, Сливен – по 64%. Това обяви на брифинг за разпространението на коронавируса здравният министър Костадин Ангелов.



Той допълни, че на национална база 44 % от леглата за пациенти с Ковид -19 са заети, като правят впечатление областите с над 50% - Велико Търново (69%), Добрич (64%), Смолян (78%) и София (68%). 

2575 са излекувани за последното денонощие, добави министърът и подчерта, че „категорично не сме доволни от тези данни“.

„Като министър на здравеопазването не искам гражданите да бъдат излекувани, аз искам гражданите да бъдат здрави, това е целта на мерките, които ще предложим заедно с колегите. Най-важните от тях - нощните заведения, игралните зали и казината ще продължат да бъдат затворени до 31 януари. Ресторантите и спортните зали също ще останат затворени също до 31 януари“, посочи Ангелов.