Договор за социална услуга за бездомни лица и семейства е подписала община Добрич

Община Добрич е подписала договор по проект за предоставяне на социална услуга - приют за бездомни лица и семейства в Добрич с капацитет 15 места, съобщават от Областния информационен център.

Договор за социална услуга за бездомни лица и семейства е подписала община Добрич

С подкрепата на Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г., Община Добрич ще предоставя нова социална услуга – приют за бездомни.  Безвъзмездното финансиране в размер на 110 927,55 лв. е предоставено по Приоритетна ос 2 „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване“, процедура „Интегрирани действия за устойчиво градско развитие“.


Приюта ще бъде разположен в общинска сграда на адрес ул. „Хан Кардам“ №13, по която в момента се извършват ремонтни дейности, свързани с цялостното обновяване, реконструкция, преустройство и оборудване на сградата. 

Новата социална услуга ще бъде с капацитет 15 места и ще предоставя възможност за задоволяване на базовите потребности, свързани с осигуряване на подслон, храна, здравни грижи, хигиена и социално консултиране на бездомните лица. С всеки настанен в приюта потребител, ще работи обучен персонал, който ще подхожда индивидуално, съобразно конкретните му потребности.

Изпълнението на дейностите по проект „Приют за бездомни лица и семейства“ е планирано да стартира на  1 ноември. и да обезпечи предоставянето на социалната услуга до месец април 2023 г.