Монумент на загиналите мотоциклетисти ще бъде изграден във Варна

Във Варна започна инициатива за изграждане на монумент на загиналите мотоциклетисти. Идеята е паметникът да бъде открит в началото на лятото.

Монумент на загиналите мотоциклетисти ще бъде изграден във Варна

"Животът не е в това да се криеш, докато отмине бурята. Смисълът е да минеш през нея!". Този текст ще бъде изписан на паметна плоча, която ще бъде поставена в основата на монумента. Негов автор е писателят Красимир Симеонов, който е и вдъхновител на идеята за изграждането на паметника. Идейният проект е дело на арх. Стефан Коев. 



Мото общността от Североизточна България започна набирането на средства за изграждането на двуметровата статуя. Джако Лазаров от "Диви деца" съобщи, че всички клубове от град Добрич са се включили в кампанията за набиране на средства. 

Монументът представлява произведение на изкуството с послание и призив за разумно и безопасно шофиране. Той ще е висок 2,5 метра и ще бъде изработен от метал. В основата ще бъде поставена плоча със стих от Красимир Симеонов. 

Мотоциклетистите се надяват, че монументът, който е единствен за България и света, ще бъде официално открит на 6 юни тази година.