Очакват талантливи деца и младежи в "Път към славата"

Започнаха записванията за деветото издание на Националния конкурс “Път към славата - 2021”.

Очакват талантливи деца и младежи в "Път към славата"

Участниците трябва изпратят запис на свое изпълнение, което подлежи на одобрение от журито и комисия. След това допуснатите кандидати ще получат информация как да продължат по-нататък, обясни пред Радио София организаторът Димитър Кърнолски.


С 15 стипендии от Министерството на образованието и науката ще бъдат наградени най-добрите участници. Сред отличията са и покани за участие в международни конкурси в Италия, Испания, Полша, Румъния, Литва и други страни. Предвидена е възможност и за онлайн излъчване, но желанието на организаторите е конкурсът да се проведе присъствено, ако здравната ситуация позволява.

Тази година конкурсът ще се проведе през месец март 2021г. в Дом на Културата “Средец”, Националнота музикално, чилище “Любомир Пипков” и Руския културно-информационен център. Събитието е под патронажа на Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители.

Осмото издание на “Път към славата”, през февруари 2020 година, събра над 1800 вокалисти, танцьори, инструменталисти и фолклористи.

Източник: БНР