Тошко Керанов: Колегите изчакват да видят какъв ще бъде ефектът от ваксината

Присъствената форма на обучение в ОУ "Н.Й. Вапцаров" беше дългоочаквана, тъй като голяма част от учениците не разполагат с технически устройства

Тошко Керанов: Колегите изчакват да видят какъв ще бъде ефектът от ваксината

Пет от 18 преподаватели в Основното училище „Никола Йонков Вапцаров“ в Добрич са изявили желание да се имунизират срещу Ковид-19. Това сподели за Добрич Онлайн директорът на учебното заведение Тошко Керанов. Според него персоналът предпочита да изчака, за да види какъв ще бъде ефектът от ваксината. 


„Предполагам, че колегите изчакват, за да видят какъв ще бъде ефектът от ваксината. Има доста неизвестни. Мненията са разнопосочни относно това коя ваксина ще бъде по-ефективна. Има хора с автоимунни заболявания, за които е малко противопоказно да се бие ваксина. Предполагам, че по-нататък ще има още желаещи“, каза Тошко Керанов. 

В учебното заведение няма преподаватели, които се притесняват от заразяване с Ковид-19 заради възобновената присъствена форма на учебните часове. Тошко Керанов подчерта, че се спазват всички необходими противоепидемични мерки.

„Няма преподаватели, които се притесняват. Ползват лични предпазни средства. Няма нагласа при учителите да работят само дистанционно заради страх от заразяване с Ковид-19“, посочи още директорът на ОУ „Никола Йонков Вапцаров“.

Той беше категоричен, че присъствените часове са най-ефективни. По време на въведеното онлайн обучение децата от подготвителната група и от първи до четвърти клас се обучаваха на хартиен носител, тъй като нямат компютърни умения, а повечето от тях не разполагат и с електронни устройства. 20 от 62-ма ученици в класовете от 5 до 7 клас също нямат компютри. 

„Това затрудняваше учебния процес. Въпреки това намирахме начин чрез книжни носители. Медиаторът е от много голяма полза за нас, назначен по проект „Подкрепа за успех“. Мисля след приключване на проекта да оставя медиатора, защото си върши работата съвестно и най-вече с желание“, каза в заключение Тошко Керанов.