Победоносно през Разлог премина „Добруджа 07“

Второто място в Суперлигата затвърдиха добричките волейболисти

Победоносно през Разлог премина „Добруджа 07“

Мъжкият волейболен тим на „Добруджа 07“ записа четвърта победа в Суперлигата на България – Първа осмица. Добричлии се наложиха с 3:0 гейма в Разлог над местния „Пирин“ в мач от 6-ти отложен шампионатен кръг. Отделните части бяха спечелени от избраниците на треньора Мирослав Живков с 26:24, 25:20 и 25:20 точки. Във втори пореден мач добруджанската атака беше много добре направлявана от Любослав Телкийски, заменил титулярния разпределител Георги Манчев, който лекува травма. Домакините оказаха по-сериозна съпротива на своя съперник в първата част. След 24:24 добричлии запазиха присъствие на духа и взеха важни две точки, с които поведоха с 1-0.



В следващите две части гостите поеха инициативата и контрола над двубоя в своя ръце, за да достигнат до крайния успех след като дублираха 25:20. Благодарение на успеха отборът на „Добруджа 07“ се затвърди на второ място във временното класиране в елита с актив от 11 точки /4 победи, 1 загуба/. На 30 януари в сблъсък от първенството на страната добричките състезатели се изправят на мрежата в зала „Добротица“ срещу „Хебър“ /Пазарджик/. Преди това обаче им предстои пътуване до Луковит. На 26-ти в мач от III кръг на турнира за Купата на България те ще срещнат домакините от „Ботев“.
За „Добруджа 07“ играха: Д. Маринков, Л. Телкийски, Ж. Георгиев, М. Ананиев, Д. Чавдаров, В. Рагин, Н. Тодоров – либеро.