Забавни спомени и въображение на бивши и настоящи ученици оживяват в карикатури

За поредна година училищни спомени и въображение ще оживеят в рисунки.

Забавни спомени и въображение на бивши и настоящи ученици оживяват в карикатури

Конкурсът „Смешното в училище в карикатури”, организиран от Общинския младежки център в Добрич, за 18-и път ще проследи какво разсмива настоящите ученици и ще накара бившите вече такива да си спомнят за отминалите години. През 2020-а той беше с променен регламент заради извънредното положение в страната и се проведе във виртуалното пространство. Надеждата на организаторите е тази година коронавирусът да не наложи отново подобни промени. Най-смешните рисунки ще бъдат подредени в изложба за Международния ден на хумора и шегата - 1 април.



В конкурса могат да вземат участие всички деца и млади хора от Добрич и областта, на възраст от 10 до 29 години. Те ще бъдат разпределени в четири възрастови групи. Авторите имат възможност сами да изберат техниката на карикатурите им. Всеки може да участва с не повече от 5 творби. Жури от професионални художници и карикатуристи ще подбере най-добрите рисунки. Резултатите ще бъдат обявени до 29 март на фейсбук страницята на Общинския младежки център. Ще бъдат присъдени предметни награди във всяка възрастова група.  

Всяка карикатура трябва да съдържа следната контактна информация за участника:


  • Трите имена

  • Дата и година на раждане

  • Училище, клас

  • Точен адрес, телефон


Творбите е желателно да бъдат в размер ( 35/50 см.)

Карикатурите трябва да бъдат предадени в Младежкия център в Добрич или изпратени с пощенско клеймо на адрес: гр.Добрич, п.к. 9300, пл. „Стария орех” №1, за конкурса „Смешното в училище в карикатури“, най-късно до 16 март 2021 г.

Очакванията на организаторите са да получат карикатури със забавни моменти от онлайн обучението, което коронавирусът наложи.