Закупуване на 20 нови превозни средства – част от бизнес задачите на „Градски транспорт”

Закупуване на 20 нови превозни средства с 52-55 места на стойност над 2 млн. евро са заложени в бизнес задачите за управление и развитие на „Градски транспорт Добрич” ЕООД за 2021 година. Това стана ясно на днешното заседание на Общинския съвет.

Закупуване на 20 нови превозни средства – част от бизнес задачите на „Градски транспорт”

Към момента градския транспорт се обслужва от 20-местни превозни средства. Новите автобуси ще са малко по-големи от досегашните. Те ще са с 20 седящи и 30 правостоящи места. Закупуването им изисква инвестиция в размер на около 2,5 млн. евро. 



„След като бъде одобрена бизнес задачата, можем да започнем конкретни разговори с финансови институции, които в момента, в състояние на криза, са доста по-гъвкави,  когато видят насреща институцията, която проявява инвестиционни намерения. Банков кредит и финансов лизинг – това са нещата, които ще търсим като източници за финансиране”, заяви управителят на „Градски транспорт” Катя Петкова. 

В бизнес задачата е предвидено и изграждането на система за управление на обществения транспорт, включваща позициониране на возилата с диспечерски център и система за информация в реално време за пътниците.