Подмяна на осветлението и ремонт на улици – част от целите на селата в община Добричка

Кметовете на села в община Добричка определиха за какво ще използват 30-те процента от приходите от продажби и отдаване под наем на общински имоти.

Подмяна на осветлението и ремонт на улици – част от целите на селата в община Добричка

На свое заседание Добричкият общински съвет даде съгласието си 30% от средствата от приходите от продажба и отдаване под наем на общински имоти да се предоставят на кметствата и да се използват за изпълнението на дейности от местно значение през 2021 година.  



Средствата от 2019 година, които не са усвоени през 2020-а в с. Алцек, ще бъдат прехвърлени за изразходване през тази година. Общо средствата ще бъдат използвани за изграждане на помещение, което да се използва като склад, да се положи покривна конструкция на банкетната зала, която се намира в кметството и за закупуване на мото фреза с ремарке. 

Средствата за село Батово са в размер на 528 лева. Те ще бъдат използвани за изграждане на ограда на гробищния парк. 

З0-те процента на с. Бенковски възлизат на 19 794 лева, като ще бъдат използвани за асфалтиране на улиците „Седма” и „Петнадесета”. 

Със средствата на с. Божурово ще се извърши ремонт на административната сграда и асфалтиране на улица „Шеста”. Общата сума е в размер на 35 000 лева. 

Сумата на с. Бранище е 3640 лева и ще бъде използвана за разширяване на уличното осветление, като се закупят нови осветителни тела с ЛЕД лампи. 

Село Ведрина ще използва средствата, които са в размер на 3 000 лева, за камери за видеонаблюдение. 

1 167 лева ще получи село Воднянци. Средствата ще бъдат използвани за закупуване на щори за прозорците на лекарския кабинет и на стаята на секретаря и магазина. 

В с. Воднянци ще бъде извършен ремонт на санитарно помещение на детската градина, ремонт и подмяна на дограмата, пребоядисване и освежаване на занималнята на детското заведение. 

Средствата, представляващи 30%, придобити от отдаване под наем на общински земи и имоти в с. Дончево ще бъдат изразходени за ремонт на фасадата на Читалището, боядисване на помещенията в кметството, закупуване на строителни материали, ремонт на покрива на училището и подмяна на 3 врати в детската градина. 

Село Енево ще използва средствата за заграждане на част от коридора в кметството, която да се използва като склад, смяна на врата в залата на събрания, заграждане на гробищния парк с бодлива тел, ремонт на санитарен възел, 200 лева ще бъдат използвани за консумативи на моторната косачка и моторния трион. 

В с. Житница ще бъде довършен шадравана и ще бъде положен бетон пред недовършената част на чешмата „Лъва”.

Предоставените на с. Карапелит средства са в размер на 3725 лв. Те ще бъдат включени в строителната програма на селото. 

Село Козлодуйци ще използва средствата за целогодишно почистване на гробището, парковете, главната улица и паметника в селото, както и за поставяне на табло за некролози, подмяна на врата и измазване на пенсионерския клуб, закупуване на нови осветителни тела и соларна лампа за новата спирка.

През 2021 година в с. Ловчанци ще бъде закупено оборудване на кухненския блок, което включва готварска печка, аспиратор, хладилник и съдомиална машина, ще бъдат измазани стените и таваните и ще бъде извършен ремонт на пода с гранитогрес. 

Подмяна на лампите от уличното осветление с ЛЕД, монтиране на допълнителни 4 осветителни тела и асфалтиране на ул. „Десета” е заложено в с. Ломница. 

Средствата за с. Лясково са в размер на 6435 лева и ще послужат за закупуване на дървени маси и пейки, както и за мебели за пенсионерския клуб. 

В с. Овчарово ще бъдат поставени щори на един от прозорците в клуба на пенсионера, селото ще се сдобие с четири кошчета за отпадъци и ще бъде закупена мотофреза с ремарке. 

В с. Одърци средствата ще се изразходват за видеонаблюдение. 

Довършване на асфалтирането на ул. „36-а”, асфалтиране на участъци от „1-ва”, изкърпване на участъци от ул. „21-ва” и ремонт на автоспирки са предвидени в с. Паскалево. 

В Плачидол ще бъде изграден тротоар, ще бъдат закупени табели, ще бъде изградена ограда на училището, ще се заделят пари за почистване на гробищния парк, подмяна на прозорец в детската градина и изграждане на ограда на парка. 

Сумата за село Победа е размер на 3 114 лева и остатък от 2019 година  - 556,00 лева. Тя ще бъде използвана за закупуване на 20 кошчета за отпадъци. 

В с. Подслон е предвиден ремонт на улици, а в с. Смолница ще бъде доизградено видеонаблюдението. 

В с. Стожер ще бъде закупен багер и листосъбирач. 

Със средствата от 30% ще се извърши вътрешен ремонт на малката сграда към Религиозния храм в с. Ф. Дянково. 

Средствата за с. Царевец са в размер на 9 339 лева, с тях ще бъде обзаведено кметството, ще бъде ремонтиран Младежкия клуб, а разликата ще бъде добавена за асфалтиране на улици. 

В с. Черна ще бъде направен ремонт на бетоновата пътека от улица „Първа” до улица „Седемнадесета”, ще бъдат подменени уличните лампи на 6 улици и ще бъде сменен усукан проводник за уличното осветление.