Авария на помпената станция „Приморци” може да остави голяма част от Добрич без вода

Авария на електропреносната мрежа, захранваща помпената станция „Приморци” може да остави 70% от града без водоподаване. Въпреки усилията за отстраняването й, преди да се успокои метеорологичната обстановка, е невъзможно.

Авария на помпената станция „Приморци” може да остави голяма част от Добрич без вода

Екипите на водното дружество от сутринта правят опити да пуснат помпената станция, но без успех. Водоподаването към града в момента се компенсира от помпените станции „Батово” и „Оброчище”, но те нямат нужния капацитет да заместят „Приморци”.  



Управителят на ВиК – Добрич Тодор Гикински сподели, че от водното дружество правят всичко възможно да отстранят аварията и да предотвратят спирането на водата в града. Ако утре времето продължи да е лошо, голяма част от жителите могат да останат без вода.  „Очакваме да се справим с тази ситуация и да пуснем станцията. Най-важно е да подсигурим централната част на града, където е болницата”, каза още Гикински. Въпреки уверенията на ВиК – Добрич граждани вече сигнализират, че в централната градска част водоподаването е преустановено.