Мая Димитрова: Най-важното е да убедим хората да излязат да гласуват!

11 души включва списъкът на номинираните кандидати за народни представители на общинската организация на БСП в Добрич, които ще се включат в предстоящите на 4 април избори. Те са излъчени от проведените неприсъствени събрания на 27 основни партийни организации, след което са обобщени от комисия на общинската конференция.

Мая Димитрова: Най-важното е да убедим хората да излязат да гласуват!

Това съобщи в ефира на Радио 99 председателят на общинската организация на БСП в Добрич Мая Димитрова. 



„Действително в БСП, както в града, областта и страната се провеждат събрания за номиниране на кандидатури за народни представители. В град Добрич събранията на основните партийни организации приключиха. Това, което е по-различно от минали години е, че сега събранията се провеждат неприсъствено, тъй като обстановката не позволява. Проведохме и неприсъствена конференция,  бяха направени номинации от 27 основни партийни организации „, посочи тя. 

Направени са 15 номинации,  като отвод са си дали четирима кандидати. Към настоящия момент общинската организация на БСП – Добрич има номинирани, предложени и утвърдени 11 кандидати за народни представители. Те са Атанас Зафиров, Боян Саркизов, Даниел Петков, Дарина Господинова, Зоя Хлебарова, Иван Костов, Мая Димитрова, Пейчо Пеев, Сияна Фодулова, Таско Ерменков. 

В останалите общини събранията на основните партийни организации не са приключили.  Но се надявам най-късно до 3 -4 февруари да приключат.  До 3-4 февруари ще приключат общинските конференции на левицата и в останалите общини на областта, след което Областният съвет на БСП ще определи с таен вот номинациите и ще ги представи на националното ръководство на партията.

„Всички направени предложения трябва да бъдат обсъдени на областно ниво и областният съвет е този, който подрежда листата за народни представители, изключение прави водачът на листата, който се избира от Националния съвет.  Към момента тече подписката за регистрация на партията за участие в изборния процес.  След което Областният съвет на БСП ще определи с таен вот номинациите и ще ги представи на националното ръководство на партията”,  каза още Мая Димитрова. 

Работим в трудни условия, трудности ще има и по време на предизборната кампания заради противоепидемичните мерки, които ние спазваме и ще продължим да спазваме, посочи тя. Най-важното, според нея, е хората да бъдат убедени да отидат до урните и да упражнят правото си на вот на 4 април. Амбициите на левицата в област Добрич са да запазят и да подобрят резултата от парламентарните избори преди четири  години, когато БСП имаше двама народни представители.