Поставиха нов контейнер за дрехи в Добрич

Разширява се системата за разделно събиране на отпадъци от облекла и текстилни материали в град Добрич

Поставиха нов контейнер за дрехи в Добрич

До момента в Добрич бяха разположени три специализирани контейнера, предназначени за събиране на стари дрехи, обувки, чанти, колани и домашен текстил. От днес по инициатива на Община град Добрич и „Евротекс” ЕООД, системата се разширява с още един специализиран контейнер. Новата точка е разположена в непосредствена близост до ТОТО пункта по ул. „Христо Ботев”, на паркинга между бл. №4 и бл. №6. Контейнерът, разположен на ъгъла на улиците „Ген. Колев“ и „Стоян Михайловски“, до детска градина №8, от днес ще бъде с ново местоположение - на паркинга по ул. „Св. Св. Кирил и Методий” до Младежкия дом „Захари Стоянов”.



Поставените в контейнерите облекла и други текстилни материали, които са годни за повторна употреба и са преминали през дезинфекция, се използват повторно като дрехи втора употреба и като памучни парцали за почистване в индустрията.

Община Добрич напомня, че е препоръчително дрехите да бъдат изпрани и поставени в торба. Контейнерите са разработени по специална система, която не позволява насилственото им отваряне.