Втора поредна загуба допусна „Добруджа 07“

Избраниците на Мирослав Живков отстъпиха отново след тайбрек

Втора поредна загуба допусна „Добруджа 07“

Второ поредно поражение в първенството на Суперлигата по волейбол при мъжете – Първа осмица, регистрира мъжкият тим на „Добруджа 07“. Добричките състезатели не успяха да се противопоставят по най-добрия начин в Монтана на едноименния отбор и загубиха с 2:3 гейма. Домакините спечелиха след доста усилия, като в отделните части те достигаха до 20:25, 25:19, 19:25, 25:23 и 15:8 точки в отложения двубой от III кръг. Избраниците на Мирослав Живков на два пъти повеждаха в резултата, но монтанчани намериха сили да изравнят и да доведат развоя до пета решителна част.


В нея водения от Даниел Пеев състав бе на крилете на вдъхновението и взе солидна преднина от 11:3, предопределила крайния изход от битката. Въпреки сърцатата игра на Жулиен Георгиев, реализирал 25 точки в мача, зедно със съотборниците си той трябваше да напусне зала „Огоста“ с наведена глава. Загубата изпрати добричлии на трето място в класирането с 13 точки, колкото имат тимовете на „Нефтохимик“ /Бургас/ и „Марек“ /Дупница/. В IX шампионатен кръг добруджанци излизат на мрежата срещу ЦСКА, като срещата в София е насрочена за 6 февруари /събота/.
За „Добруджа 07“ играха: Г. Манчев, Д. Маринков, Ж. Георгиев, Д. Чавдаров, В. Рагин, М. Мечкаров, Н. Тодоров – либеро /М. Ананиев, Л. Телкийски, Св. Арнаудов, Хр. Димитров/.