Препънати отново след тайбрек се оказаха волейболистите

Поражението е трето поредно за „Добруджа 07“ в Суперлигата на България

Препънати отново след тайбрек се оказаха волейболистите

Неочакван срив в представянето си регистрираха волейболистите на „Добруджа 07“. Добричлии отстъпиха с 2:3 гейма в залата на ЦСКА в София, като срещата бе от IX кръг на Суперлигата – Първа осмица. За отбелязване е, че избраниците на треньора Мирослав Живков записаха трето поредно шампионатно поражение в елита с подобен резултат. Макар и трети във временното класиране, те скъсиха дистанцията от преследвачите си за челните позиции. В отделните части „червените“ триумфираха след 25:19, 28:30, 25:22, 15:25 и 15:8 точки. Събитията на игралното поле протекоха с променлив успех за двата тима, като домакините излязоха напред след 25:19 в първи гейм. Добруджанци не се предадоха и доведоха нещата до 1-1 след проявени воля и характер.



Сценарият от първите две части се повтори, което вкара мача в тайбрек. В него армейците допуснаха по-малко непредизвикани грешки, което им позволи да достигнат до 15:8 и да се поздравят с първа победа през сезона. Най-резултатен за добричлии в двубоя бе Мартин Мечкаров, оползотворил престоя си на игрището с 19 точки. Така с баланс от 4 победи и 4 загуби отборът на „Добруджа 07“ очаква следващия си съперник в първенството. Той е „Левски“ /София/, като срещата ще се състои в столицата на 9 февруари.  
За „Добруджа 07“ играха: Г. Манчев, Д. Чавдаров, Ж. Георгиев, М. Ананиев, В. Рагин, М. Мечкаров, Н. Тодоров – либеро /Св. Арнаудов, Л. Телкийски, Хр. Димитров/.