79% от добруджанци декларират доходите си пред НАП по електронен път

79% от добруджанци декларират доходите си пред НАП по електронен път
306 добруджанци декларираха доходите си за миналата година пред Националната агенция за приходите в града от началото на данъчната кампания.

242 от тях са предпочели да контактуват с Агенцията по електронен път, като са подали формулярите си с електронен подпис или персонален идентификационен код, което представлява 79% от общо подадените годишни декларации. Подалите годишните си декларации по електронен път до 31 март ползват отстъпка до 500 лева от данъка за довнасяне, ако нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да са внесли целия размер на данъка за довнасяне в срок до 31 март.


От офиса на НАП в Добрич напомнят, че освен по електронен път и на място в офиса на Агенцията, данъчните си декларации по чл. 50 от ЗДДФЛ гражданите могат да подадат в НАП като препоръчана пратка с обратна разписка във всяка пощенска станция. Декларациите могат да бъдат директно входирани и в 12 пощенски станции на територията на областта, където безплатно могат да се получат и необходимите формуляри. Срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите изтича на 5 май.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+