67 деца в област Добрич са под карантина

За периода от 1 до 7 февруари в област Добрич са регистрирани и проучени общо 24 случая на COVID-19, от които учители – 3 лица, ученици – 1 лице, информират от Регионална здравна инспекция.

67 деца в област Добрич са под карантина

За посочения период като контактни са карнтинирани 67 деца и 7 души персонал от 4 групи в две детски градини в Добрич и Балчик. От днес под карантина е и 8 "А" клас в гимназия „Рачински” в Генерал Тошево.



В справката на РЗИ се посочва още, че през периода общият брой изследвани с RT - PCR тестове и бързи антигенни тестове за COVID-19 лица от областта в лаборатории в страната е 287. Общият брой карантинирани лица за областта - 145. От потвърдените 24 случая през периода, 10 са хоспитализирани, от тях 5 в ОАИЛ.

През седмицата с ваксина срещу COVID-19 са ваксинирани 306 лица (медицински специалисти, персонал и потребители от социални институции и служители от образователната сфера).

В област Добрич общият брой на педагогически и непедагогически персонал, изследван с бърз антигенен тест е 956, като само 1 лице е показало положителен резултат.