Тази година двойките в Добрич предпочитат 21 за дата на своето бракосъчетание

Започна рубрика „Най-интересни сватбени моменти, запечатани в историята на Общинското предприятие Обреден дом“

Тази година двойките в Добрич предпочитат 21 за дата на своето бракосъчетание

Тази година в Добрич няма двойки, избрали датата 14 февруари за сключване на граждански брак. Наблюденията на директора на Общинското предприятие „Обреден дом“ Румена Маринова са, че Денят на влюбените не е сред предпочитаните от бъдещите младоженци, в който те да кажат заветното „да“. 



Надеждите са, че през летните месеци ситуацията с Ковид-19 ще се нормализира и те ще могат да осъществят своите планове за дългоочаквания ден. Повечето от тях обмислят тържеството да премине в по-тесен кръг от хора и на открито. Близо 50 са запазените часове в Обредния дом за предстоящия летен сватбен сезон. Румена Маринова коментира, че тенденцията тази година е двойките да се насочват към 21 като дата, на която да узаконят своята връзка. Причината е годината, в която се намираме. 

„Понякога бъдещите младоженци променят месеца, но желаят да запазят 21 като дата. Към този момент двойките само се бракосъчетават в тесен кръг“, посочи директорът на ОП „Обреден дом“. 

Тази седмица започна рубрика „Най-интересни сватбени моменти, запечатани в историята на Общинското предприятие Обреден дом“. Идеята е периодично да бъдат публикувани впечатляващи истории на младоженци от миналото. Те могат да бъдат открити на сайта и официалната фейсбук страница на община Добрич. 

„Надяваме се рубриката да бъде целогодишна. В нея ще включваме нестандартни моменти от историята на Обредния дом. Всеки месец ще публикуваме по няколко такива. Този месец публикувахме интересни моменти в седмицата на любовта. За следващия месец може около 8 март“, каза Румена Маринова.

Една от историите, разкрита в рубриката тази седмица, разказва за младоженци над 75-годишна възраст, запознали се в Домa за стари хора в град Добрич и пожелали да документират своята любов в един мразовит февруарски ден. Двойката е закъсняла за записания от тях час в Обредния дом, а причината била –  фризьорката се е забавила с прическата  на жената.  

„Идеята е да покажем, че съхраняваме историята. Всяко едно събитие за нас е уникално. Всяка сватба е собствена история за младоженците. Така ще зареждаме пространството, дори и с нещо минимално. Ще продължаваме да надграждаме тази история и да включваме моменти от настоящето“, сподели в заключение Румена Маринова.