Руслан Йорданов: Бих отишъл отново в Доминикана, там наистина е рай!

Казват, че когато Христофор Колумб е открил Доминикана, възкликнал, че никога не е виждал по-красиво кътче на земята. “И е бил абсолютно прав!” – категоричен е Руслан Йорданов.

Руслан Йорданов: Бих отишъл отново в Доминикана, там наистина е рай!

Той е журналист, работил е и като мениджър в сферата на туризма и обича пътешествията. Посетил е много държави на няколко континента, но твърди, че Доминиканската република е дестинацията, която би посетил отново.



“Това е истински рай! То така си и пише на летището в Пунта Кана – “Врати към рая” – посочва Руслан Йорданов. Разположена в района на Карибите, тази страна е с вечно лято, невероятно богатство от палми, лазурно небе, тюркоазено синя вода” – допълва Руслан Йорданов. Той е изключително впечатлен от гостоприемството и позитивизма на хората – от невероятните условия и великолепната туристическа инфраструктура. "Хората са усмихнати и енергични, те танцуват буквално на всеки ъгъл!“ - възкликва Руслан. Добър шанс за туристите от България бил фактът, че там работи българката Катя Танева, която е разработила българския пазар и когато българските групи пристигнат, се чувстват като у дома си. Руслан и семейството му тръгват от Добрич в студен и мразовит зимен ден. Пътуват четири часа до Мадрид, а след това – девет часа над океана до Пунта Кана. И когато пристигат – в Доминикана е горещо лято, всъщност целогодишно е така

А моментите, които никога не могат да бъдат забравени при едно такова пътешествие, са различни – от гмуркането на четири метра под водата до плуването с делфини и разходките до близките острови. Зеленината, палмите, свободно разхождащите се птици фламинго наистина създават усещане за райско място, твърди Руслан. Изключително важна е още една подробност – в Доминикана можете да се радвате колкото си искате на водните костенурки, морските звезди, рапаните и на други обитатели на морските дълбини, но е въведена пълна забрана за изнасяне на сувенири, изработени от тези морски животни. Ако това се случи, непременно следва сериозна глоба.