МИРГ„Шабла- Каварна-Балчик“с два отворени приема на проектни предложения

Местната инициативна рибарска група „Шабла – Каварна – Балчик” открива два приема на проектни предложения за инвестиции, допринасящи за разнообразяване на доходите на рибарите чрез инвестиции на борда на корабите, риболовен туризъм, ресторанти, свързани с риболова, екологични услуги и образователни дейности.

МИРГ„Шабла- Каварна-Балчик“с два отворени приема на проектни предложения

Финансова подкрепа могат да получат еднолични търговци или юридически лицасъс седалище на територията на общините Шабла, Каварна и Балчик, регистрирани по Търговския закон или Закона за кооперациите.Също така те трябва да имат и регистрация съгласно Закона за рибарство и аквакултури и да осъществяват основна стопанска дейност в секторите рибарство и/или аквакултури. Общият бюджет е 800 000 лв.,а безвъзмездната финансова помощ е от 10 000 лв. и може да достигне до 100 000 лв.Съфинансирането е до 50% от общите допустими разходи по проекта.



По процедурата ще се финансират разходи за изграждане или подобрения на недвижимо имущество, закупуване, включително чрез лизинг на нови машини, оборудване и съоръжения, плавателни съдове за туристически услуги, придобиване и създаване на компютърен софтуер, придобиване на патенти, лицензи, авторски права и марки, модернизиране на местата за настаняване и разходи за професионално обучение.

С бюджет от 150 000 лв. ще се финансират дейности за продуктивни инвестиции в аквакултурите, диверсификация на продукцията на аквакултурите и отглежданите видове, модернизация на аквакултурните стопанства, повишаване на качеството на продуктите от аквакултури и други.

Размерът на безвъзмездната финансова помощ за един проект е от 10 000 до 100 000лв., като съфинансирането е до 50% от общите допустими разходи по проекта. 

Допустими кандидати по процедурата са физически и юридически лица или еднолични търговци, регистрирани по Търговския закон или Закона за кооперациите с основен предмет на дейност рибовъдство или еквивалентен в областта на производството на аквакултури и отговарят на критериите за микро, малко или средно предприятие съгласно Закона за малките и средните предприятия

Крайният срок за подаване на проектни предложения по двете процедури  е до 17.00 часа на 12.05.2021 г.,поелектронен път чрез попълване на уеб базиран формуляр за кандидатстване, с използването на квалифициран електронен подпис (КЕП), чрез модула „Е-кандидатстване“ в ИСУН на следния интернет адрес: https://eumis2020.government.bg.