480 са ваксинираните срещу COVID-19 през изминалата седмица в област Добрич

480 са ваксинираните срещу COVID-19 през изминалата седмица в област Добрич
През изминалата седмица във ваксинационните кабинети в областта общо са били имунизирани срещу COVID-19 480 лица - медицински специалисти, персонал и потребители от социални институции, педагогически и непедагогически персонал.

От Регионалната здравна инспекция обобщават, че за периода от 08 до 14 февруари в област Добрич са регистрирани и проучени общо 46 случая на COVID-19. От тях - медицински специалисти общо 4 (3 лекари; 1 медицинска сестра); учители - 5; помощен персонал - 1; ученици - 2.


Карантинирани като контактни са 23 деца от трета група на ДГ № 23 в гр. Добрич. Организирано е изследване на персонала с бързи антигенни тестове в посочената детска градина. Като контактни под карантина през изминалата седмица са поставени и 10 деца и 1 лице от персонала от подготвителна група на ДГ Здравец, гр. Балчик; 22 ученици от осми „а“ клас на ПГЗ в гр. Ген. Тошево и 10 деца и 2 лица от персонала в ДГ с. Ангеларий, общ. Тервел.


През периода общият брой изследвани с RT - PCR тестове и бързи антигенни тестове за COVID-19 лица от областта в лаборатории в страната са 269. Общият брой карантинирани лица за областта е 188.


От потвърдените 46 случая през периода, 15 са хоспитализирани, от тях 4 в ОАИЛ.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+