Причини, поради които молбата ви за кредит може да бъде отхвърлена

Причини, поради които молбата ви за кредит може да бъде отхвърлена
Процентът на хората, които са се възползвали от възможността да изтеглят кредит, за да попълнят липсите в бюджета си, не е никак малък.

Почти всеки е купувал стока на изплащане, теглил е заем, за да разреши финансови проблеми или все още изплаща солиден кредит за покупката на нов автомобил или собствен дом. Банковите и небанковите финансови институции се стремят да разбират нуждите на клиентите, да им осигуряват различни опции за кредити и да им помогнат да разрешат проблемите, но съществуват ситуации, в които отказът на заявката ви за кредит е неизбежен. Какви са причините, поради които кандидатстването ви за заем може да бъде отхвърлено?


Една от най-честите причини е лошо кредитно досие. Вашето досие, съхраняващо се в Централния кредитен регистър, е вашата визитна картичка като потребител, показваща възможността да плащате редовно вашите кредитни. Всяко забавяне на вноска, всеки непогасен заем се отразяват във вашето досие и намаляват шанса ви за одобрени за следващ кредит.


Финансовите институции поемат рискове, но преценени и разумни. Ако досието ви е много лошо, то твърде вероятно е да получите отказ на заявката за кредит. Друга често срещана причина за отказ е наличието на множество непогасени кредити. Това представлява твърде висок риск за банката.


Отказ ще получите и ако сте укрили информация, изисквана от вас при кандидатстване за кредит, както и ако не сте я отбелязали коректно. По този начин вие се представяте като лице, на което не може да се има доверие и демонстрирате безотговорно отношение, което намалява шансовете ви да получите одобрение.


Заявката ви за заем ще бъде отхвърлена и в случай, че не може да докажете своя доход (задължително условие при банковите кредитни институции) или да посочите поръчители и гаранти, ако такива се изискват. Този проблем има своето решение и то е банков кредит онлайн без поръчител, даващ възможност за теглене на суми до 10 000 лв. и срок на изплащане до 4 години. За повече информация кликнете тук.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+