Румен Мунтянов: Надявам се хората да припознаят своите виждания в нашата кампания!

Румен Мунтянов – зам.-кмет на Община Генерал Тошево, e новият председател на Областния съвет на БСП в Добрич, избран на заседание преди няколко дни. За Добрич Онлайн той заяви, че приема с чувство на отговорност тази позиция и смята да работи усилено и здраво – така, че БСП да се представи успешно на предстоящите избори.

Румен Мунтянов: Надявам се хората да припознаят своите виждания в нашата кампания!

Зад избора на Румен Мунтянов единодушно са застанали всичките 31 участници в заседанието на Областния съвет на левицата. Кандидатдепутатската листа на БСП за парламентарния вот на 4 април, чийто водач е досегашният председател на ОС на партията Мая Димитрова, включва 12 души. Три от местата са предвидени за гражданска или коалиционна квота. 


„Листата  обхваща разнородни професии и специалности, тя е широкообхватна и има опции за даване на добри идеи“ - заяви новоизбраният областен председател. По неговите думи, нейният окончателен вариант ще се определи от централното ръководство на партията, но той е убеден, че предложението на Областния съвет на БСП ще бъде зачетено.

Според Румен Мунтянов, водният сектор и пътната инфраструктура са сред най-неотложните за решаване проблеми на Добричка област, с които би трябвало да се ангажират бъдещите народни представители.

„В контекста на пандемията от коронавирус, предстоящата предизборна кампания ще е по-различна, затова ще бъдем по-внимателни при срещите си с хората. Тези срещи ще бъдат по-компактни, а ние ще се постараем да бъдем мобилни“ - каза Румен Мунтянов и уточни, че кампанията на левицата ще е позитивна.

Той е убеден, че при предизборните срещу ще съумеят да уверят хората, че социалистите са необходимата за страната алтернатива. „Аз смятам, че нашата листа е олицетворение на една алтернатива на областно ниво“ - категоричен е Мунтянов. Най-важно, според него, е хората да излязат и да упражнят правото си на вот на 4 април.