Слави Михов – с отличие от класация за 30 успешни млади хора в Европа

26-годишният Слави Михов от Добрич успява да влезе в класацията на „Business Elite's“ за 30 успешни млади хора, под 30-годишна възраст за Европа.

Слави Михов – с отличие от класация за 30 успешни млади хора в Европа

Отличените са успели младежи и социални предприемачи. В списъка той влиза заради кариерата на аниматорството, която развива, както и доброволческата дейност, натрупал зад гърба си през годините. Отличието той получава благодарение на своята съпруга, която решава да подаде кандидатурата му за класацията тайно. Освен професионалните успехи, тя описва и доброволческите такива. Слави Михов е основател на Младежкия авариен екип към Българския младежки Червен кръст в Добрич, където доброволци оказват подкрепа по време на бедствия, аварии и кризи, без да участват пряко в спасителни действия. 



Слави Михов коментира, че миналата година той е изпратил успешен летен сезон, въпреки трудностите заради пандемията от Ковид-19. По думите му отличието от „Business Elite's“ за него е доказателство, че ако човек е мотивиран да се развива в професионален план няма какво да го спре, за да се бори за постигане на своите цели. 

„Имам покана от екипа на „Business Elite's“. През септември месец трябва да отида да в Будапеща, за да си получа наградата. Не знам дали ще успея заради противоепидемичните мерки, но за мен не е толкова важно да имам наградата в ръцете си. По-важното е, че някои хора са ме признали“, споделя Слави Михов.

 

Той подчертава, че на първо място най-голямото призвание е подкрепата на съпругата му. През миналата година те стават родители за първи път. С нея освен партньор в живота, той е партньор и в професионален план. 

„Ние се занимаваме с ученически туризъм, организираме екскурзии с аниматори, отделно правим детски събития. Има доста работа, която по принцип на нас двамата ни беше трудно да я вършим. Аз много разчитах на нея, но й казах, че спокойно може да се отдаде на бременността, а аз ще се постарая да свърша всичко сам. С правилното планиране и морална подкрепа от нейна страна нещата се получиха“, казва добричлията. 

Предизвикателствата, свързани с пандемията от Ковид-19 и здравните мерки, накараха бизнеса да бъде гъвкав спрямо ситуацията и креативен в много отношения. Слави Михов успява да организира успешно онлайн обучение за аниматори през миналата година.

„Бяхме единствената фирма, която направи онлайн обучение за аниматори. Доста от колегите бяха отписали сезона. Всички казваха, че ще бъде много труден и най-вероятно ще липсва. С други думи се опитваха да ме обезкуражат. Аз съм само на 26 и разчитам на мнението на другите хора, които имат доста по-голям опит от мен в сферата. Аз реших да се мотивирам още повече и да организирам виртуално обучение“, казва Слави Михов.

Той изразява надежда, че предстоящият летен сезон ще бъде по-добър. 

„Тази година, лично според мен, ще бъде по-добра от миналата откъм работа за всички в туристическия бранш. Единственият минус е, че са забранени ученическите пътувания. Навършва се точно една година откакто не сме осъществявали такива пътувания. Мерките не го позволяват“, посочва собственикът на аниматорска фирма, която в момента набира креативни хора за предстоящия летен сезон. 


Слави Михов коментира, че през последните години това е все по-предпочитана професия за младежите. 

„И тази година имаме нужда от нови кадри. Всеки, който има желание за работа може да изпрати CV. Единственото изискване към аниматорите е да имат желание за работа. Аз не търся полиглоти и хора, които говорят по няколко езика на перфектно ниво. Не искаме спортисти със златни медали, не търсим танцьори, участвали в международни танцови изпълнения. Търсим хора, които имат желание за работа“, подчертава той.

Всеки, който желае, може да изпрати своето CV на juniortours@abv.bg. Срокът е до 10-и март.