Утре започва изплащането помощите за хуманно отношение за птици

Утре започва изплащането помощите за хуманно отношение за птици
От 22 февруари трябва да започне изплащането на на държавната помощ за хуманно отношение към птиците, предвижда графикът на ДФ „Земеделие”. Размерът на финансовата подкрепа за 2021 г. е 35 000 000 лв, напомнят от ведомството.

Схемата „Помощ за реализирането на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към птиците“ бе отворена за прием от 22 януари до 8 февруари заедно с „Помощ за реализирането на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към свинете“ – за свине майки, по която се превдиждат няколко приема.


Помощта по двете схеми се предоставя на стопанство за покриване на допълнителни разходи или пропуснати доходи, свързани с изпълнение на доброволни ангажименти за хуманно отношение към животните, поети за най-малко 5 години.


По схемата „Помощ за реализирането на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към свинете“ се предвижда изплащането да започне до един месец след крайната дата за подаване на заявления. Финансовият ресурс за 2021 г. по схемата е 35 000 000 лева.


За подпомагане на прасета за угояване, документи за участие в първия транш ще се приемат от 2 до 17 май 2021 г. Вторият транш ще е отворен за прием на заявления от 2 до 17 септември, а третият – от 7 до 18 октомври 2021 г.


Източник: Agrozona.bg
Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+